Vraag
Profielfoto van Nathalie de Sousa
Oproep
Profielfoto van Nathalie de Sousa Nathalie de Sousa 16 november 2023

Er staat weer een inspirerende expeditie op het programma. Deze keer zijn we uitgenodigd op een kazerne van het Ministerie van Defensie om ons te laten inspireren door hun programma Duurzaam Gezond Inzetbaar. Ga je mee op woensdagmiddag 22 november?

Na twee succesvolle expedities naar Sensire en GGD Amsterdam staat op 22 november aanstaande een volgende inspiratiebijeenkomst van de Federatie voor Gezondheid op het programma. En wel bij het Ministerie van Defensie. Zij nodigen ons uit om een kijkje in de keuken te nemen van hun programma Duurzaam Gezond Inzetbaar.

Duurzame inzetbaarheid

Bij Defensie is duurzame inzetbaarheid, en daarmee gezondheid, een belangrijk thema. Militair zijn is niet zomaar een beroep, ze moeten klaar zijn voor uitoefening van zware taken onder zware omstandigheden.

Daarom hebben ze bij Defensie jaren geleden al het programma Duurzaam Gezond Inzetbaar ingevoerd; een programma dat de individuele Defensiemedewerker ondersteunt in het bevorderen en onderhouden van zijn of haar eigen gezondheid. Een programma waarbij onder andere leefstijlcoaches beschikbaar zijn voor alle militairen. In dit programma wordt niet alleen naar voeding en bewegen gekeken maar ook gezondheid in brede zin. Ook thema’s als mentale kracht, slaap, zingeving en werkplezier zijn onderdeel van de trajecten. Omdat het programma al jaren draait zijn ook gegevens beschikbaar en weten ze al meer over de resultaten. Daar willen we meer van weten, toch?

 

De middag

We zijn 22 november van 14.00 tot 17.00 uur te gast op een kazerne van Defensie in Hilversum. Daar zullen we welkom worden geheten door commandeur-arts Jelle Bos (Commandant Defensie Gezondheidszorg Organisatie). Luitenant-kolonel Jaap Bot (Coördinator Programma Duurzaam Gezond Inzetbaar) zal ons alle ins en outs vertellen over het programma en de resultaten tot nu toe. We horen dus meer over het succes en de uitdagingen. Ook zal één van de leefstijlcoaches van Defensie haar ervaringen delen.

 

Belangrijk!

Een kazerne is een bijzonder stukje Nederland. Het is niet vrij toegankelijk. Dat betekent dat je op tijd aangemeld moet zijn om tot het terrein toegelaten te worden. Daarnaast moet je je ook kunnen identificeren bij aankomst op het terrein.

We hebben nog een paar plekjes beschikbaar. Meld je uiterlijk vrijdag 17 november aan voor deze bijeenkomst. Vol is vol dus wees er snel bij.

Aanmelden kan door een e-mail aan Anke Peters  (a.peters@federatievoorgezondheid.nl) te sturen.

Beantwoord de vraag van Nathalie