Vraag
Profielfoto van Eva de Groot
Profielfoto van Eva de Groot Eva de Groot 15 februari 2021

Welke partijen staan centraal in de beweging naar voorzorg/preventie? Help ons het landschap uit te tekenen!

Beste leden,

Berenschot ziet veel partijen en initiatieven aan het werk met het doel preventie te stimuleren, van nazorg naar voorzorg. Om het landschap goed te kennen en begrijpen, hebben wij een aanzet gemaakt voor een overzicht van welke partijen centraal staan in de beweging naar preventie. Hiermee denken we samen interessante gesprekken te kunnen voeren over hoe we de transitie kunnen versnellen en ondersteunen. Wij zijn benieuwd hoe op ons concept reflecteren: Missen we partijen, of zien jullie aanvullende rollen in het landschap? De categorie uitvoerende partijen zijn nu enkel voorbeelden, een uitputtend overzicht is daar te uitgebreid.

Ook hebben wij nu alleen partijen opgenomen met als primaire missie/doel preventie. Er zijn ook partijen in andere sectoren die een cruciale rol spelen, bijvoorbeeld in het onderwijs, verzekeraars, sociaal domein, leefomgeving, etc. Deze hebben wij nu ook (nog) niet opgenomen. Wellicht wel interessant voor een uitgebreidere versie?

Wij zijn benieuwd naar jullie reacties en aanvullingen. Reageren kan hier direct via het channel, of neem gerust contact op via mail (e.degroot@berenschot.nl). Bij interesse organiseren wij graag een vervolggesprek om met elkaar door te praten over wat dit overzicht ons zegt: waar liggen wellicht nog zwaktes of witte vlekken om het systeem vanuit verschillende kanten te stimuleren naar meer voorzorg?

Namens Berenschot,

Simon Heesbeen, Véronne de Vrind en Eva de Groot (e.degroot@berenschot.nl)

Beantwoord de vraag van Eva