Vraag

23 april 2020
Profielfoto van Annemiek Visser
Projectleider

“Wat leren we van deze crisis, welke haakjes biedt dat voor de Publieke Gezondheid? Denk je met ons mee in een online sessie?”

Toelichting

Graag nodigt iresearch jullie uit om samen met ons na te denken over de Publieke Gezondheid na Corona. Dit doen we in een online sessie.
De Corona pandemie is nog in volle gang, maar wij denken graag vast met jullie, professionals uit zowel onderzoek, beleid en praktijk, na wat dit betekent voor de Publieke Gezondheid na de crisis. Er wordt al veel over geschreven: crises versnellen veranderingen. Ze leggen systeemfouten bloot. Maar verandering komt ook na een crisis niet vanzelf. Veel mensen gaan uit reflex graag zo snel mogelijk weer terug naar het oude.

Wat leren we van deze crisis, welke haakjes biedt dat voor de Publieke Gezondheid en met name voor preventie? Deze periode laat wederom zien dat gezondheid samenhangt met bijna alle facetten in het leven. De situatie heeft impact op elke domein. Hoe kan de Publieke Gezondheid inspringen op de ontwikkelingen en eventuele nieuwe kansen benutten? En kunnen we al concreet aan de slag?

Zoals de slogan ook zegt ‘Samen Sterk..’, zijn we ervan overtuigd dat we samen met jullie tot nieuwe inzichten en concrete oplossingen kunnen komen, wat teven inspiratie voor je eigen werk biedt. Praat je mee?

We hebben twee momenten onder voorbehoud geprikt. Voordat we de definitieve datum prikken, horen we graag op welk moment jij zou willen en kunnen aansluiten.
- Donderdag 14 mei van 11.00-12.30u
- Vrijdag 15 mei van 10.00- 11.30u

Aanmelden en meer informatie via avisser@iresearch.nl.

We zien uit naar jullie reacties!

Profielfoto van Carin Cuijpers
Directeur

Zeker interessant Annemiek om dit gesprek te voeren. Vooral ook het deel, kunnen we al concreet aan de slag! Ik zou net als Meijke op vrijdag kunnen.

Mooi onderwerp Annemiek en goed om mensen en partijen te verbinden. Het gesprek wordt al op verschillende plaatsen gevoerd. Ik heb op LinkedIn ook al een blog geplaatst met vragen: https://www.linkedin.com/pulse/corona-als-crashdieet-meijke-van-herwijnen/?trackingId=su%2BF23wTQRmrSQiLsk%2F9OA%3D%3D
Ik kan niet op die donderdag, wel nog op die vrijdag.