Vraag

17 april 2020
Profielfoto van Ivo van Dijk
Raad van bestuur

“Zijn er best practices van werkgevers (in de zorg en daar buiten) die in deze periode extra hun best doen om hun werknemers fit en gezond te houden ? Zowel mentaal (stressvol werken) als fysiek (lange dagen thuiszitten werken). Ben benieuwd!”

Profielfoto van Rik-Jan Modderkolk
Health Manager

Hoi Ivo,

We hebben diverse kanalen opengesteld:
* http://www.ponfit.com/pon-fit-tijdens-corona: onder andere verantwoord thuis werken, coaching specifiek op Corona, sport en beweegproggramma's online, hulp bij uitstel uitgestelde orthopedische operaties.
* https://stayfit.pon.com/home-nl met veel leuke informatie in donkere tijden: home workouts vanuit onze eigen studio, quizes, challenges vanuit de hele wereld en de kleurplaat is ook erg leuk
Verder hebben we regelmatige surveys (e-NPS) waarin we een vinger aan de pols houden met betrekking tot welzijn van onze mensen. We zien over het algemeen dat de gezondheid goed op peil blijft. De berichten uit de kranten over zorgwekkende ontwikkelingen rondom mentale weerbaarheid zien we niet.

Succes!

Hoi Ivo, die voorbeelden zijn er zonder meer. Ik weet in ieder geval een concreet voorbeeld van een grote ICT dienstverlener die vanaf het begin actief bezig geweest met het ondersteunen van het inrichten van goede werkplekken thuis en die afgelopen week online sessies heeft gehouden over 'hoe overleef je langer dan 4 weken thuiswerken'. Als follow-up is hun Health afdeling continu bereikbaar om individuele vraagstukken op te pakken.
Ik geef nu sowieso regelmatig zo'n online sessie voor werkgevers over veerkrachtig blijven bij het thuiswerken.

Beste Ivo,

Onze ervaring is dat werkgevers gebruik maken van een online & real time streaming platform waar preventieve gezondheidsdiensten worden aangeboden die zij zelf via hun mobiel, laptop of iPad aan kunnen deelnemen. Aan dit platform zijn diverse professionals aan verbonden met een eigen expertise. En de bedoeling is dit nog verder uit te breiden en te verbeteren.


Mocht je hier meer informatie over willen ontvangen dan kan je mij contacten via 0652022661.