Vraag

20 mei 2022
Profielfoto van Nathalie de Sousa
Netwerk Activator FvG

“Wie heeft ervaring met het begeleiden van de GLI? Voor een inventarisatie zouden wij het heel erg op prijs stellen als jullie je ervaringen met ons delen. Waar zit in jouw ervaring de kracht van de GLI in het begeleiden van deelnemers?”

Toelichting

Met de GLI (gecombineerde leefstijlinterventie) is voor het eerste Leefstijl opgenomen in het basispakket. Een enorme stap voorwaarts. Binnen de Federatie voor Gezondheid is een werkgroep bezig om te kijken hoe de GLI kan doorontwikkelen tot een breder inzetbare interventie waar iedereen aan mee kan doen en waarbij de GLI een middel wordt om mensen te begeleiden zodat zij in staat zijn autono(o)m(er) te investeren in hun eigen gezondheid. Om een completer beeld te hebben van de ervaringen met het inzetten van de GLI, vragen wij professionals die GLI begeleiden hun ervaringen met ons te delen. Zodat al jullie signalen worden meegenomen in onze werkgroep.

Profielfoto van Eleonoor de Boevère
Eleonoor de Boevère
Leefstijlcoach, Bestuurslid BLCN

Formulier ingevuld!
Binnen de BLCN is uiteraard nog veel meer ervaring hiermee..!

Profielfoto van Sione Brugman
Leefstijl | ketenaanpak | gezonde omgeving | positieve gezondheid

Goedemorgen Nathalie, jazeker heb ik ervaring met de GLI. En ook het beleidsmatige stuk er om heen. Bel of mail me gerust.

Profielfoto van Matthea Osinga
Leefstijlcoach

Ik begeleid CooL groepen in Amsterdam. Heb alvast het formulier ingevuld.

Profielfoto van Corina Martin
Coordinator

Fysiotherapie Achtse Barrier heeft ervaring met GLI. 040-2424464

Profielfoto van Judith Menheere
Buurtwerker ( Social work) en Beweegcoach

Hoi Nathalie, Leefstijlcoach Lianne Peeman werkt met verschillende groepen in Goes , misschien kun je haar vragen? lianne@leefstijlinbalans.com.
Meerdere deelnemers uit haar groepen sluiten nu aan bij de wandelgroep vanuit de Zeeuwse leefstijlroute, een perfecte combi om het bewegen meteen in de praktijk te brengen!
Groetjes, Judith Menheere, beweegcoach SMWO

Profielfoto van Kim Nossent
Sociaal Werker

Hallo Nathalie,

Zelf ben ik geen begeleider van GLI in het GLI programma maar wel een begeleider in het welzijnswerk die wijkbewoners doorstuurt of weer terugneemt. Mijn ervaring is dat het écht moet passen bij wat iemand op dat moment wilt, dat de verwachtingen helder zijn en dat er motivatie is. Zelf ben ik erg benieuwd naar de nieuwe SSIB die gaat starten in mijn werkgebied, dit omdat het beter aansluit bij mijn doelgroep. Het is laagdrempeliger en intensievere begeleiding. Bij het ontbreken van motivatie is het een lang traject om vol te houden, het vraagt een pro actieve houding van mensen en toch ook zelfstandigheid. Soms wat te veel zelfstandigheid bij mijn doelgroep. Dus de voorbereiding aan de voorkant is belangrijk in mijn ogen! Investeren in eigen gezondheid ben ik helemaal voor, echter moeten veel mensen nog het besef krijgen dat het een investering is die zij zelf kunnen en moeten doen. Los daarvan speelt er op het gebied van gezondheid vaak nog meer bij mensen dat voeding, beweging of leefstijl gerelateerd. Denk aan stress, schulden, onrust in het systeem etc etc. Survey ingevuld! Succes binnen de werkgroep!